Dying sheep wool

Painted eggs

Painted eggs

Painted eggs

Painted eggs

Mestesuguri traditionale

Artele si mestesugurile traditionale sunt o parte din viata de zi cu zi a oamenilor din zonele rurale, fie ca vorbim despre prelucrarea si sculptarea lemnului, de olarit, de tesutul covoarelor la razboi, de broderii pentru fete de masa sau aternuturi, si asa mai departe. 

Model de program

Chiar daca difera de la o regiune la alta, culorile stralucitoare si impletiturile complexe ale motivelor traditionale reprezinta caracteristicile distinctive ale obiectelor de artizanat romanesti.

Sculpturile in lemn regasite de-a lungul Carpatilor sunt remarcabile, in special in Maramures, provincie supranumita si civilizatia lemnului.  Covoarele si carpetele de lana, tesute la razboaie de tesut verticale si vopsite manual cu culori naturale, sunt foarte des intalnite pe peretii din interiorul caselor romanesti.  Vopsitul oualor se realizeaza cu ceara si vopseluri naturale, aceasta activitate fiind dintotdeauna integrata in sarbatoarea Pastelui, care este si o sarbatorire a primaverii, a revenirii la viata.  Exista in prezent pe intreg teritoriul Romaniei in jur de 30 de centre de olarit, fiecare avand propriul sau stil, distinct de al celorlalte. Icoanele pictate pe sticla, realizate de artisti populari, scot in evidenta frumusetea, imaginatia si caracterul naiv al artei picturii populare.  Stravechile masti ceremoniale pagane folosite in special de Anul Nou va vor dezvalui o lume incarcata de mituri si mistere.

Realizam itinerarii personalizate, in functie de interesele dumneavoastra, asa ca nu ezitati sa ne contactati pentru un model de program sau intrebari.