En-Fr-It-Ro
Explore Romania

Echipa noastra este formata din oameni pasionati de ceea ce fac si care au in comun dragostea pentru natura si pentru ceea ce este autentic. Adina Camara

Rol: Asociat, Director, Ghid

In Explore Romania din 2003

 Despre Adina: nascuta in 1979, are studii economice si de turism, vorbeste fluent limbile engleza si franceza. Cam de cand se stie, Adina a calatorit in Romania in lung si in lat, cu masina, pe jos, cu bicicleta sau pe schiuri, asa ca a fost cat se poate de firesc pentru ea sa-si infiinteze propria agentie de turism atunci cand a terminat facultatea.  Pe langa interesul constant pentru activitatile outdoor, respecta si apreciaza foarte mult satele romanesti, peisajul rural si modul de viata al celor care traiesc aici, in stransa legatura cu natura si cu mostenirea lor culturala – unul din scopurile ei fiind sa contribuie la conservarea acestora.  
Se bucura de cate ori are ocazia sa-i conduca pe oaspetii nostri in aceste locuri, incurajandu-i sa experimenteze gastronomia si vechile mestesuguri si traditii din satele romanesti.  
Adina creeaza si ghideaza o mare parte a tururilor noastre.

   
 Andrei Nutu


Rol: Asociat, Manager turism de aventura, Ghid
In Explore Romania din 2003
Despre Andrei: nascut in 1979, are studii de drept si de turism, e instructor de catarat si ski, vorbeste fluent limbile franceza si engleza.
Fost membru Salvamont, in prezent catarator pasionat, concurand in competitii nationale si internationale, pasionat de istorie, natura, traditii si multe alte subiecte legate de Romania, Andrei este specializat pe tururile de aventura.
Impreuna cu Adina, a avut un rol foarte important in definirea si infiintarea agentiei si in construirea programelor.  Este intr-o permanenta cautare a acelor locuri si oameni care reusesc sa-si pastreze autenticitatea, fiind fascinat de traditii ancestrale si avand un mare respect pentru natura.
Andrei dezvolta si ghideaza o importanta parte a tururilor de aventura. 

   

Maria Dorobantu

 

Rol: Travel Manager
In Explore Romania din 2011
Despre Maria: nascuta in 1978, are studii economice, vorbeste fluent limba engleza 
Cea mai mare parte a experientei sale profesionale a fost dobandita in domeniile resurse umane si consultanta.  S-a gandit insa la un moment dat ca ar putea transforma una din activitatile ei preferate pentru timpul liber – calatoritul – intr-o ocupatie full-time.  Are experienta in organizarea de evenimente pentru grupuri, dar si in a lucra cu persoane de nationalitati si provenind din culturi diferite, ceea ce o ajuta in pregatirea de programe personalizate, in functie de interesele fiecaruia.

   

Ioana Pau   

 

Rol: Ghid
Colaborator Explore Romania din 2010
Despre Ioana: nascuta in 1984, are studii de literatura franceza si romana, geografie si turism, vorbeste fluent limbile franceza si engleza. 
Dupa ce a absolvit studiile universitare si a lucrat o perioada in Bucuresti, Ioana a decis sa se intoarca in satul ei natal, de care era foarte legata, pentru a se implica in dezvoltarea durabila a eco- si agro-turismului in zona Sibiului.  In prezent este implicata in afacerea familiei, respectiv in gestionarea casei bunicii sale, transformata in pensiune pentru calatorii care ajung in Sibiel.  
Ioana este un ambasador al zonei Sibiului si a valorilor traditionale cu care a crescut, lucrand in acelasi timp ca voluntar responsabil de comunicare intr-o Asociatie pentru tineri.Ioana este ghid si translator pentru tururile noastre agricole.

   

Ion Trandafir

 

Rol: Instructor de ski, Consultant pentru activitati de iarna si tururi cu bicicleta 
Colaborator Explore Romania din 2011
Despre Ion: nascut in 1974, are studii de educatie fizica si sport, este instructor de ski, fondator al Outdoor Romania, vorbeste fluent limbile engleza si franceza.
Ion are la activ 20 de sezoane alpine si 10 sezoane de big mountain.  Este campion national si international de freeride si a aparut de patru ori pe coperta revistelor de sporturi extreme.  Viata lui graviteaza in jurul sporturilor outdoor si a timpului petrecut in si pentru natura, iar familia sa traieste dupa aceeasi filosofie de viata.  Au o pensiune intr-o zona foarte pitoreasca a Romaniei, inconjurata de munti si paduri.  Aici, pe langa serviciile de cazare si mancarea traditionala pe care le asigura oaspetilor sai, promoveaza sportul si respectul pentru natura.
Ion ghideaza excursii montane, tururi cu schiuri si cu bicicleta.

   

Tudor Blaj

Rol: Ghid, Consultant pentru tururile agricole, forestiere si de wild life 
Colaborator Explore Romania din 2008
Despre Tudor: nascut in 1976, are studii de silvicultura, vorbeste fluent limbile engleza si franceza.In timpul studiilor universitare, Tudor a inceput sa ghideze excursii montane si tururi culturale in Romania, pentru cativa tour operatori britanici. Mai tarziu, a ghidat grupuri si in Cipru, Uganda si Tunisia si a fost sef de ocol silvic in cadrul Romsilva.  In cele din urma, pasiunea sa pentru pasari si alte animale salbatice au castigat si astfel s-a concentrat pe a impartasi aceste pasiuni si altora.Tudor ghideaza tururi de birdwatching si wild life, excursii montane si cu bicicleta, si tururi culturale.

   

Smaranda Constantinescu

 

Rol: Ghid

Caloaborator Explore Romania din 2012
Despre Smaranda: nascuta in 1987, are studii de limbi moderne aplicate, vorbeste fluent limbile engleza si franceza Smaranda si-a descoperit pasiunea de a calatori in perioada in care urma studiile universitare, pe atunci alegand aceasta activitate de cate ori avea ocazia.  Mai tarziu, a transformat interesul pentru calatorii in principala ei ocupatie.  Atunci cand nu ghideaza grupuri, ea calatoreste pe cont propriu sau face diverse activitati outdoor: plimbari pe munte sau ski, plimbari cu bicicleta sau calarie.Smaranda ghideaza tururi culturale si excursii montane.

   
   
HomeDespre noiGalerieTestimonialeLinksContact